lessphp fatal error: load error: failed to find /www/webvol4/3n/imlzvtauzku73y8/test.pantbankenmalmo.se/public_html/wp-content/themes/CherryFramework/less/bootstrap.lesslessphp fatal error: load error: failed to find /www/webvol4/3n/imlzvtauzku73y8/test.pantbankenmalmo.se/public_html/wp-content/themes/CherryFramework/less/style.less Diamanter | Pantbanken Malmö AB

Diamanter

Vill du belåna dina diamanter går det lika bra som vilket föremål som helst! När man ska värdera diamanter gör man det efter de ”4 C:n”. Dessa 4 C står för Clarity(renhet), Carat(vikt), Color(färg) och Cut(slipning).

För att mäta renheten(Clarity) undersöker man diamanten genom att förstora den och därefter graderar man diamanten efter en särskild skala. Vikten på en diamant mäts i ”Carat”, där en Carat är 0,2 mg. Detta får inte blandas ihop med guldets ”Karat”. När man tittar på en diamants färg(Color) är det egentligen avsaknaden av färg man studerar. Ju klarare en diamant är desto mer ovanlig och dyrbar är den, alltså genererar den mer pengar. Detta graderas på en skala från D till Z. Färgen på en diamant bedömer man bäst i dagsljus eller belysning som motsvara detta. En korrekt slipad(Cut) diamant skapar tillsammans med diamantens höga ljusbrytningsindex det man kallar ”eld i sten”.

Om du vill veta mer om värdering av diamanter och hur mycket du kan låna på dina är du välkommen in till Pantbanken Malmö på Amiralsgatan 12. Vi ser fram mot att träffa dig!